Translate

29.10.15

Πώς θα φτιάξουμε μόνοι μας φυσικό κολλαγόνο και υαλουρονικό



Βάζουμε σε μία κατσαρόλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια, μοσχαρίσια κόκκαλα με το μεδούλι και τα σκεπάζουμε με νερό. Ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού αλάτι (θαλασσινό).
Τα αφήνουμε για 8 ώρες να σιγοβράσουν. Συμπληρώνουμε με νερό όταν χρειάζεται.
Στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό. Όταν κρυώσει τοποθετούμε τον ζωμό στο ψυγείο.
Πίνουμε ένα ποτήρι καθημερινά.



Για την οστεοαρθρίτιδα μπορούμε να αξιοποιήσουμε τσόφλια αυγών τα οποία περιέχουν 95% ασβέστιο και άλλα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός.
Σπάμε τα αυγά.
Τα αδειάζουμε από τον κρόκο και το ασπράδι. Δεν πετάμε την μεμβράνη.
Τα γυρίζουμε ανάποδα να στραγγίξουν ως το βράδυ.
Τα βράζουμε για απολύμανση δέκα λεπτά.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Την άλλη μέρα τα βάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά.
Παίρνουμε τα τσόφλια και τα θρυμματίζουμε στο μίξερ τόσο ώστε να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε μισό ποτήρι ζωμό με λίγο λεμόνι και μία κουταλιά του γλυκού σκόνης από τα τσόφλια των αυγών.
Είναι σημαντική η προσφορά του μείγματος κυρίως για εγκύους και θηλάζουσες μητέρες, αλλά και για όσους έχουν προβλήματα οστεοαρθρίτιδας, αρθρίτιδας κλπ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: