Translate

19.4.10

Δεν κατάφεραν οι φαρμακοβιομηχανίες να επιβάλλουν το εμβόλιο για τη γρίπη Α(Η1Ν1).

Θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο, κι αυτό ξεκίνησε από πρωτοβουλία των Πράσινων στις 9 Μαρτίου με πρόταση έντεκα ευρωβουλευτών, από διάφορες χώρες, από όλο το πολιτικό φάσμα. Συγκεντρώθηκαν 200 υπογραφές ευρωβουλευτών (απαιτούνται 183).
Με επιστολή του στους Έλληνες συναδέλφους του, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, τονίζει την ιδιαίτερη σημασία του θέματος και για την Ελλάδα, που αναγκάστηκε να δαπανήσει εκατομμύρια ευρώ σε περίοδο οικονομικής κρίσης και ότι μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας οδηγήθηκαν να δεχθούν στον οργανισμό τους εμβόλια που δεν είχαν επαρκώς δοκιμαστεί πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά.
«Στις πλάτες των Ευρωπαίων και Ελλήνων πολιτών κηρύχθηκε ένας λανθασμένος συναγερμός πανδημίας, που κόστισε δισεκατομμύρια ευρώ σε όλη την ΕΕ και έκανε τους πολίτες πειραματόζωα, με εμβόλια που κανονικά προορίζονταν μόνο για πειραματικές εφαρμογές. Έχουμε όλοι δικαίωμα να μάθουμε τι δεν πήγε σωστά και να ζητήσουμε ευθύνες. Οι Έλληνες ευρωβουλευτές οφείλουμε να δείξουμε ευαισθησία τουλάχιστον ανάλογη με εκείνη των ευρωβουλευτών από τις υπόλοιπες χώρες».
Πάντως ας είμαστε έτοιμοι, αν ξεκινήσει πάλι άλλο "κύμα γρίπης", κι αρχίσουν πάλι οι εμβολιασμοί!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: