Translate

19.4.10

1.000.000 Υπογραφές

Αν ανησυχείτε για τις Γενετικά Μεταλλαγμένες τροφές, είναι τώρα ευκαιρία να κάνετε κάτι, πριν είναι πολύ αργά! Ψηφίστε. Χρειάζονται 1.000.000 Υπογραφές.
-----------------------------------------------------------
Το παρακάτω κείμενο κυκλοφορεί για τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών Ευρωπαίων πολιτών για να υποβληθεί επίσημο νόμιμο αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της καλλιέργειας μεταλλαγμένων τροφών στην Ευρώπη.
-------------------------------------------------------------
Η Ευρωπαϊκή Κομισιόν έχει μόλις πρόσφατα εγκρίνει την καλλιέργεια γενετικά μεταλλαγμένων σοδειών (πατάτας της εταιρείας BASF και καλαμποκιού της Μonsanto) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία 12 χρόνια. Ενδίδοντας στα λόμπι της βιομηχανίας γενετικής τροποποίησης, αγνόησε το 60% των Ευρωπαίων, οι οποίοι αισθάνονται ότι πρέπει πρώτα να έχουν χειροπιαστά στοιχεία (για τις επιπτώσεις των μεταλλαγμένων) πριν καλλιεργήσουμε τροφές που μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την υγεία μας και για το περιβάλλον.
Τώρα μια νέα διάταξη επιτρέπει σε 1.000.000 πολίτες της ΕΕ να κάνουν επίσημες νόμιμες αιτήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ας υψώσουμε 1.000.000 φωνές για μια απαγόρευση των Γενετικά Τροποποιημένων τροφών έως ότου γίνει μια ανεξάρτητη αξιόπιστη έρευνα. Οι υπογραφές θα παραδοθούν στον πρόεδρο Μπαρόζο της Κομισιόν.
Υπογράψτε την αίτηση και προωθείστε αυτό το email σε φίλους!"
"Ομάδες καταναλωτών, φορείς δημόσιας υγείας, περιβαλλοντικές και αγροτικές οργανώσεις, έχουν κάνει μακρούς αγώνες διαμαρτυρίας ως τώρα ενάντια στην σημαντική επιρροή των ολίγων πολυεθνικών GMO στην Ευρωπαϊκή αγροκαλλιέργεια. Οι ανησυχίες για τα μεταλλαγμένα περιλαμβάνουν: Μόλυνση των βιολογικών καλλιεργειών και του περιβάλλοντος- επίπτωση των GMO στο κλίμα, λόγω της εκτεταμένης ανάγκης για χρήση φυτοφαρμάκων- καταστροφή της βιοποικιλότητας και των τοπικών αγροκαλλιεργειών- και τις επιδράσεις των γενετικά τροποποιημένων τροφών στην υγεία του κοινού."
"Κάποια κράτη-μέλη έχουν εκφράσει ισχυρή αντίδραση στην πρόσφατη απόφαση της Κομισιόν (Ιταλία, Αυστρία) ενώ άλλα ζητούν περισσότερη επιστημονική έρευνα πριν συναινέσουν (πχ.Γαλλία).
"Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει ακόμα συναίνεση διεθνώς ως προς τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των μεταλλαγμένων τροφών. Και είναι οι ίδιες οι βιομηχανίες γενετικής τροποποίησης αυτές που χρηματοδοτούν τις επιστημονικές έρευνες και υπαγορεύουν τα νομοθετικά πλαίσια . Γιαυτό και οι Ευρωπαίοι πολίτες ζητούν μια ανεξάρτητη από τις εταιρείες έρευνα και θέσπιση ισχυρών διατάξεων, πριν οι σοδειές εξαπολυθούν στο έδαφός μας."
"Τώρα η Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών δίνει σε 1.000.000 πολίτες τη μοναδική ευκαιρία να αποτρέψουμε την επιρροή των λόμπι στις αποφάσεις της ΕΕ."
--------------------------------------------
***(Σημείωση: Από τις 450.000 υπογραφές που αναφέρει το αρχικό mail στις 14/4/2010, έχουν ήδη ξεπεράσει τις 550.000.)
---------------------------------------------
Κάντε κλικ στην παρακάτω διεύθυνση και θα εμφανιστεί η σελίδα όπου θα ψηφίσετε. Συμπληρώστε τα στοιχεία που ζητάει και πατήστε Send. Είναι πολύ εύκολο.
http://www.avaaz.org/en/eu_health_and_biodiversity/?vl

Δεν υπάρχουν σχόλια: