Translate

24.4.09

Βιταμίνες, Μέταλλα, Ιχνοστοιχεία

----------------------------------------------------------
(Επιστολή 18 Απρ. 2009)

Μαζέψαμε από τη διεθνή βιβλιογραφία συμπτώματα του οργανισμού (σήμερα 2240) που μπορεί να οφείλονται σε έλλειψη διατροφικών στοιχείων (βιταμίνες /μέταλλα /ιχνοστοιχεία) και σχεδιάσαμε ένα εύκολο στη χρήση πρόγραμμα που βοηθάει δωρεάν κάθε ενδιαφερόμενο να εντοπίσει, στον εαυτό του, μια πιθανή έλλειψη από αυτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το μοναδικό με αυτή την εφαρμογή παγκόσμια.

Στη συνέχεια ο επισκέπτης μπορεί να δει (σε ένα σύνολο 18 ομάδων τροφών) σε κάθε μία τροφή ξεχωριστά, την περιεκτικότητα στο στοιχείο που πιθανόν λείπει από τον οργανισμό του. Αν έχει συμπληρώσει φύλλο, ηλικία, κατάσταση (εγκυμοσύνη - θηλασμός), μπορεί να δει και τι ποσοστό από τις ημερήσιες συνιστώμενες ποσότητες, για τον ίδιο (στο συγκεκριμένο στοιχείο) καλύπτει η τροφή που επέλεξε.

Επίσης μπορεί κάποιος διαλέγοντας ένα διατροφικό στοιχείο (βιταμίνη / μέταλλο / ιχνοστοιχείο), να δει σε τι ποσότητες υπάρχει σε ένα σύνολο 170 διαδεδομένων τροφών. (Κατ΄ ευθείαν στο 3ο βήμα).
Σε άλλο σημείο, αν διαλέξει μια τροφή (μέσω του μενού: τροφές), μπορεί να δει την πλήρη ανάλυσή της όσον αφορά τα διατροφικά στοιχεία, αλλά και τις πρωτεΐνες, άμυλα, ζάχαρα κ.λ.π. Πάντα, με αναγωγή της περιεκτικότητας κάθε στοιχείου στο % ποσοστό της συνιστώμενης για τον ίδιο ημερήσιας ποσότητας.

www.vitatester.com

Γιώργος Πιπερόπουλος
Υπεύθυνος επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: