Translate

25.3.08

* Χλωρέλλα

Η Χλωρέλλα κοινή ανήκει στους παλαιότερους οργανισμούς του πλανήτη. Η εμφάνισή τους χρονολογείται πριν από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Η μικροάλγη Χλωρέλλα κοινή έγινε ευρέως γνωστή όταν χρησιμοποιήθηκε σε βασικές εξετάσεις φωτοσύνθεσης στις αρχές του 20ου αιώνα. Σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο ευρέως μελετημένους οργανισμούς, έχοντας αποτελέσει υπεράριθμες φορές αντικείμενο έρευνας. Πρόκειται για μια μικροάλγη του γλυκού νερού. Είναι κυκλικής μορφής και έχει μέγεθος 0,005 - 0,010 mm.

Το 1940 επιστήμονες στις δυτικές βιομηχανικές χώρες προσπάθησαν να την παράγουν λόγω της μεγάλης της θρεπτικής αξίας. Όλες οι απόπειρες απέτυχαν, λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής.

Η Χλωρέλλα κοινή έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα χλωροφύλλης. Δεν υπάρχει άλλος φυτικός οργανισμός στον πλανήτη μας που να εμπεριέχει μεγαλύτερες ποσοστώσεις χλωροφύλλης.

Η Χλωρέλλα κοινή κατέχει υψηλά επίπεδα απορροφητικότητας λόγω της κυτταρικής της δομής. Αποτελείται από Σελλουλόζη και είναι εξαιρετικά δύσπεπτη. Βοηθάει στην αποβολή των βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό.
Πλούσια πηγή θρεπτικών ουσιών, πολύ χρήσιμη για την συμπλήρωση της διατροφής και σε άτομα που δεν τρώνε αρκετά λαχανικά και φρούτα. Βοηθά και υποστηρίζει την υγεία: του ανοσοποιητικού, του πεπτικού, των λειτουργιών του εντέρου και την ανάπτυξη και επιδιόρθωση των ιστών. Βοηθά στην αποτοξίνωση.
Εάν ακολουθείται πρόγραμμα αποτοξίνωσης συνιστάται να λαμβάνεται με άδειο στομάχι. Πλούσια σε πρωτεΐνες περιέχει επίσης βιταμίνες, ειδικά Β12, μέταλλα, βήτα καροτίνη, άλφα λιποικό οξύ, χλωροφύλλη, RNA και DNA. Επίσης προάγει την ανάπτυξη φιλικών βακτηριδίων και παρέχει αντιοξειδωτική προστασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: